به گزارش خبرنگار مهر، فریدون عابدینی ظهر شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت یکم دی ماه و روز پیشگیری از سوختگی اظهار داشت: دنیا به این سمت رفته است که هیچ گاه یک مرکز تخصصی برای یک بیماری وجود نداشته باشد، هرچند این امر مصوبه قانون ایران در سالهای گذشته بوده است اما همچنان ما شاهدیم که درمان سوختگی تنها معطوف به بیمارستان سوانح سوختگی شده است.
وی بیان داشت:جمعیت کثیری از بیماران دچار سانحه سوختگی بیمه تامین اجتماعی دارند و این در حالی است که دو بیمارستان شریعتی و غرضی زیر نظر سازمان تامین اجتماعی حتی یک تخت هم برای بستری این بیماران ندارند.
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان با اعلام اینکه کمتر پزشک و پرستاری را شاهدیم که در طول دوران تحصیل خود حاضر به گذراندن واحد اختیاری آموزش درمان سوختگی شود و بیشتر ترجیح می دهند که از دروس اختیاری و دوره های اختیاری کتب مثلا مامایی و زنایی و غیره را انتخاب کنند، گفت: ناآ شنایی جامعه پزشکی و عدم حساسیت به درمان سوختگی، درمان را سختتر و در مظلومیت قراردهد.
وی با اعلام اینکه مرکز درمانی سوانح سوختگی اصفهان یکی از هفت مرکز سوختگی در ایران است، ادامه داد: امروز در تهران، تبریز، مشهد، اهواز وشیراز شاهد مرکز درمانی سوانح سوختگی هستیم هرچند که در بندرعباس، بوشهر، کرمان، زاهدان و یزد هم سوختگی درمان میشود اما تمام شرایط کامل برای درمان سوختگی را .
کسری بودجه بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان در ماه
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان با اشاره به اینکه ماهانه بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان کسری بودجه برای درمان سوختگی داریم،ادامه داد: بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان از ۱۳ تا ۱۴ استان پذیرش بیمار دارد واین در حالی است که اگر درآمد ماهانه یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی داریم هزینه های درمانی در هر ماه ۳۰ درصد بیشتر است.
وی بیان داشت: تا قبل از اجرای طرح تحول سلامت به ازای پذیر هر بیمار سوختگی جدا از تخصیص بودجه ۵۰۰ هزار تومان به حساب بیمارستان واریز می شد و این در حالی است که بعد از اجرای طرح تحول سلامت به ازای تخفیف به هر بیمار، بودجه ای اختصاص پیدا می کند وامسال تاکنون تنها ۶۰۰ میلیون تومان کمک مالی بهما شده است.
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان با اعلام اینکه در قالب طرح تحول سلامت قرار بود پنج هزار مترمربع ساختمان جدید الاحداث به بیمارستان اضافه شود که در دستور جدید پروژه ساخت و ساز دیگر این موضوع مدنظر نیست و هزینه تخصیص یافته صرف بازسازی ونوسازی بخش های قبلی می شود، گفت: در قالب اجرای طرح تحول سلامت توانستیم بسیاری از بخشها را نوسازی کنیم.
پیوند پوست برای درمان سوختگی جا نیفتاده است
وی با اشاره به اینکه روشهای درمانی استانداردی که در کل دنیا هست اگر بخواهیم در ایران اجرایی کنیم نیاز به صرف میلیون ها تومان پول است به طوری که هزینه هر سانتیمتر مربع درمان سوختگی با آلوگراف یا پیوند پوست بیش از ۲۰ میلیون تومان است، ادامه داد: پیوند پوست در اصفهان مثل سایر پیوندها برای درمان سوختگی جا نیفتاده است.
وی گفت: در گذشته در درمان ۳۰ درجه سوختگی ناتوان بودیم وبه مرگ منجر میشد اما امروز به راحتی درمانهای بیش از ۷۰ درصد سوختگی را درمان می کنیم.
پذیرش ماهانه ۹۰ بیمار در بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان
وی از پذیرش روزانه سه بیمار و در ماه ۹۰ بیمار به طور میانگین در بیمارستان سوانح سوختگی خبر داد و افزود:اگر شاهد مرگ و میر بالای بیماران در این بیمارستان هستیم به علت مراجعه کننده بیماران دچار سوختگی از سایر نقاط به بیمارستان است آن هم در زمانی هستیم که دیگر کار درمان جوابگو نیست.
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان با اشاره به چهار علت اصلی عامل سوختگیها، افزود: سوختگی ناشی از حرارت ۸۶ درصد ، ناشی از شیمیایی سه درصد، الکتریکال چهار درصد از این جمله است و بقیه سوختگی ها هفت درصد را شامل می شود.
افسردگی مهترین عارضه بعد از سوختگی است
عابدینی ادامه داد: کمترین عارضه سوختگی تغییر رنگ پوست است و برای درمان آن سه بازه زمانی زیر ۱۰ روز، بین ۲ تا ۳ هفته و بیش از ۳ هفته مطرح است، تا ۱۰ روز میتوان همه چیز را سرجای خود برگرداند و در مرحله بعدی ۳۰ درصد اسکار(پوست اضافی) را داریم، در مرحله بعدی ایجاد اسکار ۷۰ درصد است؛ اگر پوست سالم داشته باشید، شرایط زندگی راحت را در جامعه دارید وگرنه با سختی روبرو میشوید.
نظر شما